”Lover boy”-ii din Vaslui, călcați de polițiștii din Vaslui și Belgia

La data de 9 februarie 2022, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, în colaborare cu polițiști din cadrul Poliției Judiciare Federale Belgiene din orașul Bruxelles, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în municipiul Vaslui, pentru completarea probatoriului într-un ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Belgia, privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de persoane.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, începând cu anul 2017 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi recrutat prin metoda „lover boy” mai multe tinere, din județul Vaslui, pe care le-ar fi transportat în Belgia – Bruxelles, sub falsa promisiune a găsirii unui loc de muncă.

În țara de destinație, persoanele vătămate erau cazate în apartamente și ar fi fost obligate să se prostitueze, banii obținuți fiind însușiți de persoanele cercetate.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicați 5.600 de euro, 600 de lei, 2 telefoane mobile, două memory-stick-uri, 1 card de memorie, documente și înscrisuri care prezintă interes în cauză.

De asemenea, s-au instituit sechestre asigurătorii asupra unui imobil, asupra a 3 autoturisme, a 4 terenuri (2 intravilane, 2 extravilane) și asupra a 26 de conturi bancare.

Valoarea bunurilor pentru care a fost aplicat sechestru asigurător, este de aproximativ 280.000 de euro.

La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul Poliției Judiciare Federale din orașul Bruxelles.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Ziua Națională a României a fost marcată la Vaslui printr-un ceremonial militar și religios

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat cu un ceremonial militar și religios în …

Doi profesori vasluieni recompensați cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler

Președintele României, domnul Klaus Iohannis a semnat luni, 28 noiembrie 2022, decretul nr. 1376 prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *