Sport

Locul 7 la Sparkassen Cup

hc vaslui2
HC Vaslui şi-a măsurat forţele cu handbalul de calitate din Germania. Chiar dacă a terminat pe locul 7, Sandu Iacob nu a fost interesat de rezultate, ci de jocul echipei sale, ţinând cont că a avut în faţă adversari de calibru din Bundesliga.
În prima partidă, HC Vaslui a întâlnit nou promovata în prima ligă germană, Coburg. Vasluienii au pierdut cu scorul de 25-16, însă diferenţa nu e conformă cu evoluţia echipei noastre.
Cu un lider, precum Adnan Harmandic, component al naţionalei Bosniei, Coburg a reuşit, prin experienţă, să facă diferenţa în prima repriză. În partea a doua, vasluienii au fost egalii Bundesligăii, primind aplauze de la cei 1.000 de spectatori prezenţi la meci. Cu o apărare 3-3, HC Vaslui i-a încurcat pe nemţi, care au fost nevoiţi să folosească al 7-lea jucător, ameninţaţi de apropierea vasluienilor pe tabelă (17-13 cea mai mică diferenţă). De remarcat prestaţia lui Ciprian Iftene, care a apărat două aruncări de la 7 m.
În al doilea joc, cu Stuttgart, vasluienii nu au mai avut trac-ul debutului de la Sparkkasen Cup, oferind o adevărată lecţie de handbal în faţa echipei germane. Cu o sală arhiplină, Mihai Bujor şi compania au făcut câteva faze-spectacol, iar cei peste o mie de spectatori s-au ridicat în picioare, aplaudând echipa vasluiană. De altfel, elevii lui Sandu Iacob şi Alexandru Acsinte au condus tot meciul, cedând cu câteva secunde înainte de fluierul final, când adversara a condus prima oară pe tabelă, scor 18-17. Însă, Hagiu a marcat un super gol, Vasluiul obţinând o remiză meritată, dar şi ovaţiile publicului, încântat de show-ul oferit de reprezentanta României la Sparkassen Cup.
Nu acelaşi lucru se poate vorbi în meciul cu Altensteig. Handbaliştii vasluieni au intrat cu superioritate în joc, graţie remizei din meciul cu Stuttgart, precipitându-se în faza de atac, iar de aici a intervenit şi o stare de nervozitate, ce a condus la un eşec surprinzător, scor 15-22.
În meciul pentru locurile 7-8, HC Vaslui a întâlnit SG H2KU Herrenberg, din liga a treia germană, pe care a învins-o la aruncări de la 7 m, scor 30-29, după ce în timpul regulamentar tabela a arătat 25-25.
Vasluienii nu au plecat cu mâna goală de la turneu. Portarul Ciprian Ifteni a fost premiat în fiecare joc pentru aruncările de la 7 m apărate, patru în total, iar Tiberius Moldovanu a primit un premiu pentru golul cu numărul 222 al turneului, înscris în partida cu Stuttgart.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button