ActualitateLocal

Locuință în flăcări la Vinețești! Proprietara a făcut atac de panică!

Secția de pompieri Huși a intervenit  cu două autospeciale și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Vinețești, comuna Oltenești.

La fața locului a ajuns și SVSU Oltenești. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului, a două camere, precum și la două anexe gospodărești, existând pericolul de propagare în restul locuinței și la un imobil învecinat. 

Echipele de intervenție au acționat pe două sectoare, primul pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protejarea bunurilor aflate în pericol. Au fost găsite două butelii încărcate cu GPL, una dintre acestea prezentând pericol de explozie.

Recipientele sub presiune au fost scoase din zona focarului.  În timpul intervenției, proprietara locuinței, o femeie în vârstă de 75 ani a suferit un atac de panică.

A fost solicitată o ambulanță, la fața locului fiind deplasată  o autospecială aparținând SAJ Vaslui.

Până la sosirea ambulanței, persoana a primit primul ajutor de la unul dintre pompierii militari.

După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat. 

Au ars aproximativ 70 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, patru ferestre, două uși, un televizor, aproximativ o tonă de cereale și un metru cub de material lemnos, diverse piese de mobilier și produse textile, precum si 20 păsări.

S-au degradat aproximativ 30 metri pătrați acoperiș, circa 70 metri pătrați tencuială, un frigider, o mașină de gătit și una de spălat, diverse textile și produse din material plastic.  

Au fost salvate o cameră de locuit și o baie, locuința din apropiere, zece păsări, documente și o importantă sumă de bani.

Cauza probabilă de izbucnire  a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un conductor electric din bucătărie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button