EducatieLocal

LMK Vaslui caută elevii depistați pozitiv!

La Liceul ”Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui sunt căutate două eleve de 16 ani, după ce conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) a indicat că la această instituție liceală ar exista două cazuri de Covid-19.

Conducerea liceului nu a primit nicio adresă oficială de la DSP, pentru a indica numele celor două eleve, iar în școală nimeni nu a auzit de vreun elev că s-ar fi infectat cu coronavirus.

”Nu știm nimic. Facem și noi anchetă, pentru a afla cine sunt elevii. Am rugat diriginții să ia legătura cu elevii, fiindcă jumătate sunt online, cealaltă jumătate la școală. Nu avem de unde ști ce se întâmplă acasă”, a spus Cătălin Ignat, directorul LMK Vaslui.

Nici inspectorii DSP nu reușesc să stea de vorbă cu familiile celor două eleve, pentru a lua toate măsurile de prevenire.

”Deocamdată, nu avem detalii. Nu ştim dacă este vorba de eleve care au mers la cursuri sau învăţau online. Cert este că astăzi, în jurul orei 15.00, ni s-a comunicat cele două rezultate pozitive. Colegii mei au încercat să le contacteze telefonic, dar deocamdată nu se răspunde la telefon. Urmează o anchetă epidemiologică, în vederea stabilirii contacţilor şi a măsurilor ce se impun”, a precizat Mihaela Vlada, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button