Licitaţia pentru deszăpezire, contestată la Vaslui

dsc_0406
În ce privește pregătirea pentru sezonul de iarnă, reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că în momentul de față sunt constituite stocurile pentru materialele antiderapante, iar Secția Bârlad a CNADR are pregătite pentru intervenții 15 utilaje proprii de deszăpezire.
”Secția Bârlad a Drumurilor Naționale ne-a comunicat că sunt pregătite 15 utilaje pentru deszăpezire iar alte 45 vor fi închiriate. După cum ne-a fost transmis, la acest moment se derulează procedura de achiziție pentru închirerea altor 45 de utilaje. Cantitățile prevăzute pentru iarna 2016-2017 sunt de aproximativ 5.400 tone sare, 1.200 tone nisip, 120 tone clorură de calciu (CACl2), din care s-au achiziționat 530 tone sare, 1.100 to nisip și 48 tone clorură de calciu. La momentul actual, stocul de motorină este de 10 tone. Urmează să se instaleze panouri parazăpezi, imediat ce vor fi eliberate terenurile de culturile agricole, pe aproximativ 6.300 metri liniari”, a mai spus prefectul Isabel Bogdan.
Vasluiul se află pe lista județelor unde contractul de deszăpezire pe drumurile naționale nu a fost încă semnat din cauză că procedura de licitație a fost blocată de contestații.
”Dacă nu vom avea încheiată procedura de licitație din cauza contestațiilor, dar și din cauza perioadelor legale de așteptare pentru încheierea acordului cadru, activitatea de deszăpezire se va efectua cu utilajele proprii sau cu utilaje distribuite din județele vecine, așa cum s-a procedat și în anii anteriori”, a precizat subprefectul Mircea Gologan.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Puțini vasluieni vaccinați contra Covid-19

Cu 11,8% din populație vaccinară, județul Vaslui se află în coada clasamentului vaccinării, doar alte …

Doi vasluieni, care au aruncat deșeuri aiurea, prinși de polițiștii locali!

În ultimele zile, polițiștii locali au acționat pentru identificarea și sancționarea persoanelor care depozitează ilegal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *