Libertatea de opinie, amendată la Bârlad!

O bârlădeancă în vârstă, care i-a reproșat primarului Dumitru Boroș, că timp de 4 ani a mințit-o și a plimbat-o pe drumuri, a fost amendată și umilită de Poliția Locală, la comanda acestuia!

După ce i-a reprosat  primarului lipsa de implicare in viata orasului doamna a fost dusă ca ultimul infractor la Politia Locala unde i s-a intocmit un proces verbal, fara martori, fiind amendată de Poliția Locală cu suma de o suta de lei pentru că ”lezează demnitatea primarului provocând indignarea cetăţenilor”.

S-a întâmplat dumincă, 20 septembrie, în zona pieței 9 Mai.

Femeia are 70 de ani si a crescut un tanar infiiat, ce a absolvit Politehnica si care a fost dus cu vorba patru ani de actualul primar Dumitru Boros in speranta ca va gasi un loc de munca din cele 1500 promise de acesta.

Asociația pentru apărarea drepturilor omului în România poate ar trebui sa se sesize, preluând cazul doamnei pentru ca s-a produs o încălcare a libertății de exprimare.

De asemenea, ii cerem ministrului de Interne, Marcel Vela, să dispună o anchetă internă, „întrucât de la instituirea stării de urgenta poliţiştii locali au trecut în subordinea MAI și nu se mai află în subordinea primarilor, la a căror imagine sunt atât de sensibili”.

In acest caz ar trebui ca instanta sa stabileasca  dacă este un abuz modul de lucru al primarului Boros, al lucratorilor din Politia Locala care sunt se pare pe post de garda de corp pentru acualul primar.

Acolo unde există transparență, bune practici, o bună comunicare cu cetățenii și rezultate, foarte probabil ca aceste critici să se restrângă și să se transforme în colaborarea lor cu administrația.

Criticile pot fi și sunt de multe ori constructive.

Din pacate, libertatea de opinie nu-și mai are locul in societatea civila din Barlad.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Bătrân transportat la spital cu o plagă înjunghiată

Un bărbat în vârstă de 82 de ani, din localitatea Stuhuleţ, comuna Berezeni, a fost …

77 de polițiști vasluieni au fost avansaţi în gradul profesional următor, de Ziua Poliţiei Române

Cu prilejul sărbătoririi a 201 ani de atestare documentară a Poliției Române, Vineri, 24 martie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *