ActualitateLocal

Lauri pentru Fantasia în Polonia

fantasia_polonia1
Fantasia a dovedit încă o dată că este unul dintre ambasadorii de bază ai Vasluiului. Corala coordonată de profesorul Vasile Negură a impresionat în Polonia, unde a participat la cea de a doua ediţie a Festivalului Internaţional de coruri feminine “Trillme” de la Poznan. Organizatorii evenimentului au ţinut să se felicite pentru alegerea făcută, invitând Fantasia, care a primit aplauzele cuvenite, graţie artei interpretative. Corala vasluiană a impresionat prin autenticitate şi vocile de înger ale fetelor.
Peste tot, Fantasia a susţinut spectacole în faţa unor săli arhipline, cu oameni cunoscători ai arte corale, iar aprecierile nu au contenit să apară la adresa vasluiencelor, care erau oprite oriunde erau văzute şi felicitate pentru ceea ce fac.
Primul recital l-a avut în Sala Mare a Centrului Cultural “Zamek” din Poznan, însă fetele de la Fantasia au fost aplaudate minute în şir şi la Liceul “Adam Mickiewicz”. La concertul de gală, Fantasia a avut privilegiul să deschidă spectacolul, fetele pregătite de Vasile Negură intrând în aplauzele publicului. De altfel, profesorul Sorin Popoiu, managerul coralei, a ţinut să transmită mesajul Vasluiului şi să le mulţumească organizatorilor pentru ocazia oferită Fantasiei de a fi preţ de câteva zile oaspeţii împărăţiei muzicii corale, Poznan.
Trofeul şi diploma de excelenţă primite la final sunt doar o parte din dovezile că Fantasia merită statutul de “Ambasador al Vasluiului”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button