ActualitateLocal

Laptopuri și tablete pentru elevii merituoși ai Draxeniului!

Cu sprijinul Înaltpreasfințitului Părinte Serafim, Mitropolit al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, 14 elevi din Draxeni, cu rezultate bune la școală, au primit laptopuri și tablete.

”Deși în această perioadă si credincioșii din Germania au fost greu încercați, Părintele Mitropolit Serafim a reușit să trimită nu doar bănuiți pentru alimente ci și 60 de laptopuri și tablete pentru copiii nevoiași din zona Negreștiului. Prin doamna profesoara Mihai Doinița, cea care s-a implicat trup și suflet pentru a ridica nivelul de trai al copiilor din această zonă, Părintele Mitropolit a aflat cât de greu le este copiilor să își îndeplinească atribuțiile de elev în această perioadă. Sunt familii unde 3-4 frați folosesc același telefon si eventual pe deal pentru a avea un pic de semnal, să își ia temele si să le trimită domnilor profesori. Sunt mulți cei care au nevoie, am selectat 14 dintre cei cu rezultate foarte bune la învățătură, chiar olimpici naționali. Am văzut lacrimi pe chipurile lor si bucurie izvorata din inimă: ” Părinte chiar e al meu?”, ” Părinte nu am gândit că voi tine eu în mâna un leptop!”. Mulțumim din suflet Inaltpreasfintitul Părinte Serafim pentru rugăciunile în care simțim că ne poartă, multumim pentru tot ceea ce face pentru copiii din Botoșani și Negrești si in mod special pentru copiii noștri de la Draxeni!”, a precizat preotul Vasile Maxim, parohul Bisericii din Draxeni.

De doi ani și jumătate în parohia Draxeni și de mai bine de cinci ani în zona Negrestiului, Inaltpreasfintitul Serafim trimite lunar burse și bani pentru alimente de strictă necesitate în valoare de 39 de Euro.

S-a început cu 90 de familii, iar astăzi sunt aproape 400 familii numeroase care primesc acest ajutor:

”Sunt alimente pe care nu le cumpăra din sat cu 200 lei și îmi place să zic că dacă sunt bine chipzuite ajung pentru hrana unei familii cu 3-4 copii pentru cel puțin o jumătate de lună. Mulțumim bunilor creștini din Germania!
Mulțumim doamnei Doinița! Bunul Dumnezeu să răsplătească aici pe pământ inzecit, iar dincolo în Împărăția Să înmiit!”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button