Saturday , 1 October 2022, 10:28

Joi,16 mai, va fi sfințită Capela din cadrul DGASPC Vaslui

Joi, 16 mai 2019, începând cu ora 09.00, va fi sfințită Capela cu hramul ”Sf. Mare Mucenic Tămăduitor Pantelimon și Sfântul Apostol Andrei” din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

Construcția  Capelei a început în anul 2015, la inițiativa părintelui Petru Damian, angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, cu sprijinul direct și constant al conducerii instituției, vizând acordarea de asistență religioasă și psiho-morală, respectiv asigurarea sfintelor taine pentru copiii și adulții beneficiari ai instituției. Finalizarea acesteia a fost posibilă prin conlucrarea între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, autoritățile locale și Episcopia Hușilor, precum și cu ajutorul angajaților proprii și a altor persoane. Pictura interioară a fost executată în mod voluntar de către pictorul Constantin Mardare, de asemenea angajat al instituției, în perioada 2017 – 2019.

Slujba religioasă va fi oficiată de către Preasfinția Sa Ignatie, Episcopul Hușilor, alături de alți ierarhi, membri ai Sfântului Sinod, însoțiți de un sobor de preoți și diaconi, iar răspunsurile la Sfânta Liturghie vor fi date de Corala ”Armonia” din Constanța care, prin sprijinul Primăriei Municipiului Vaslui, în seara zilei de 16 mai 2019, începând cu orele 18.00, în Parcul Copou, va susține un concert de muzică folclorică, instrumentală și religioasă.

 De asemenea, cu prilejul sfințirii sfântului locaș, credincioșii se vor putea închina la Sfintele Moaște aparținând Sf. Mare Mucenic Tămăduitor Pantelimon, aduse de la Catedrala Arhiepiscopală Tomis, Constanța.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tânăr din Băcești reținut după ce a agresat fizic un ieșean

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, au reținut un tânăr, …

Elevii de la Liceul „Ștefan Procopiu” s-au întâlnit cu Polițiștii de la Siguranță școlară

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, și cei din cadrul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *