EducatieLocal

Italieni, în vizită la Vaslui

ISJ conferinta480
Vasluiul găzduieşte în aceste zile o delegaţie din Comune di Marsciano, Regiunea Umbria (Italia), partenerul principal al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui în proiectul european “Wellbeing and Inclusion for New Educational Resources”, susţinut prin programul “Erasmus+”, cu finanţare din partea Comisiei Europene, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în domeniul educaţiei şi formării profesionale.
Oaspeţii Vasluiului participă la conferinţa de evaluare finală a celor 21 de proiecte locale de incluziune derulare în cadrul Competiţiei judeţene “O şcoală pentru toţi şi pentru fiecare”.
În derularea proiectului, cei doi parteneri sunt susţinuţi şi de o serie de instituţii locale, din Vaslui fiind implicate Primăria, Casa Corpului Didactic, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Vaslui, Liceul Teoretic “Emil Racoviţă”, Asociaţia pentru Tineret “Emil Racoviţă 2000” Vaslui, Grădiniţa cu program prelungit nr. 15 Vaslui, Şcoala Gimnazială “M.C. Epureanu” Bârlad.
Proiectul vizează îmbunătăţirea nivelului de incluziune a copiilor emigranţi şi remigraţi şi a familiilor lor în ţara de adopţie, precum şi a copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate.
Proiectul, în valoare de 68.200 de euro, se implementează pe o durată de 24 luni, până în luna august 2016, în trei unităţi şcolare pilot din judeţ şi în instituţiile din ţara parteneră.
Beneficiarii acestui proiect sunt aproximativ 900 de elevi români din cele trei şcoli implicate şi aproape 700 de elevi de naţionalităţi diferite din cinci şcoli italiene.
În grupul ţintă se regăsesc părinţi, dar şi 134 de profesori români şi aproximativ 300 de cadre didactice italiene.
“Prin acest proiect se are în vedere îmbunătătirea mediului educaţional şi social pentru cel puţin 772 de emigranţi, 140 de remigraţi şi 200 de copii cu părinţi plecaţi în străinătate”, a precizat Landiana Mihnevici, inspector programe europene din cadrul ISJ Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button