Fără categorie

ISU Vaslui are cu ce se lăuda

DSC_0004
Ziua de 28 februarie este declarată Ziua Protecţiei Civile din România. Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) Vaslui a organizat “Ziua Porţilor Deschise” în toate subunităţile, activitate în cadrul căreia cei interesaţi au asitat la prezentarea tehnicii şi mijloacelor de intervenţie specifice.
De-a lungul celor 83 de ani de la înfiinţare, indiferent ce denumire a purtat şi din ce structură a făcut parte, protecţia civilă din România a desfăşurat o intensă activitate, s-a dovedit utilă şi a slujit numai interesele nationale, protejând vieţi, bunuri materiale şi valori de patrimoniu.
Semnificative sunt cutezanţa, profesionalismul şi devotamentul manifestat de personalul acestei instituţii în timpul celui de-al doilea război mondial, cât şi în timpul numeroaselor dezastre: inundaţiile din anii 1970, 1975, 1999, 2000, 2005, cutremurul devastator din anul 1977, numeroasele accidente tehnologice.
DSC_0023
În prezent, conform legislaţiei adoptate în anul 2004, protecţia civilă împreună cu pompierii militari formează Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă, instituţii formate pentru a îmbunătăţii reacţia în situaţii de urgenţă. La nivel judeţean s-a constituit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, sub directa preşedinţie a Prefectului, iar la nivel local au fost înfiinţate Comitete Locale pentru Situaţii de Urgenţă, conduse de edilii unităţilor administrativ-teritoriale respective. Cu ajutorul acestor structuri, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă gestionează, coordonează şi acţionează efectiv, cu mijloacele şi forţele din dotare, pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente sau dezastre şi limitarea efectelor negative ale acestora.
DSC_0024
DSC_0029

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button