ActualitateLocal

Investiții în pericol, din lipsă de constructori


Primăriile vasluiene se plâng de lipsa firmelor de construcții pentru a participa la licitațiile organizate pentru obiectivele de interes public. Dacă unele “încurcături” care au urmat licitațiilor de altădată au putut fi atribuite scăpărilor din faza de proiectare, în ultima perioadă, societățile comerciale de profil preferă să nu se mai prezinte, darămite să depună oferte.
Una dintre situațiile care le pune din greu răbdarea la încercare edililor din județ este legată de implementarea proiectelor cu finanțare națională sau europeană.
Neculai Moraru, primar de Fălciu, președintele filialei Vaslui a Asociației Comunelor din România, ne-a declarat că nu are cine să mai construiască o grădiniță, o școală sau un dispensar: “Este o situație delicată. Numărul firmelor care se ocupă de construcții, inclusiv de drumuri, tinde la zero. Rectific: teoretic, firme sunt, dar nu au forță de muncă. Eu am de construit o grădiniță prin fonduri europene. Mă credeți că a venit o singură firmă, care mă rog la Dumnezeu să nu aibă documentele greșit ridicate pe SEAP, ca să pot să închei contractul de execuție. Nu te poți juca, sunt termene care trebuie respectate și s-a dat deja jumătate din suma alocată. Afirm cu toată convingerea: licitațiile în Fălciu sunt corecte, cinstite, câștigă cel mai bun. Fac apel la firmele din domeniu să vină la licitații. Noi plătim foarte prompt, se știe. Achităm de îndată ce situațiile de lucrări sunt verificate și totul este în regulă”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button