ActualitateLocal

Intervenţiile pompierilor vasluieni în perioada 16 – 19 iunie 2017


În perioada 16-19 iunie 2017, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui şi Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au desfăşurat 56 misiuni, astfel: 15 misiuni de recunoaştere în teren, de instruire şi educaţie preventivă a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă; 39 misiuni ale echipajelor S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă; 2 intervenții pentru stingerea incendiilor; o misiune pentru asigurare măsuri p.s.i. la un accident rutier.
Sâmbătă, 17 iunie, ora 07.29, un echipaj de pompieri de la Detașamentul Bârlad a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament în municipiul Bârlad. La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta în interiorul unei încăperi, cu posibilitate de propagare la întregul apartament. Pompierii au reuşit să lichideze incendiul, flăcările distrugând o canapea și 40 metri pătrați de tencuială. Cauza probabilă a incendiului a fost scurtcircuit electric, generat de suprasolicitarea instalației electrice (priză defectă);
Duminică, 18 iunie, la ora 04.52, un echipaj de pompieri de la Secția Huși a intervenit cu o autospecială de apă și spumă, cu modul de descarcerare pentru asigurarea zonei, la accidentul rutier din municipiul Huși. Din cauza oboselii șoferul, a adormit la volan, a părăsit partea carosabilă, a lovit un stâlp de electricitate pe care l-a doborât la pământ. În autoturism se aflau patru persoane, două femei și doi bărbați. Un pasager în vârstă de 32 ani a suferit traumatisme, acesta a fost transportat la Spitalul Municipal ”Dimitrie Castroiani” cu o ambulanță S.A.J.
Duminică, 18 iunie, la ora 21.42, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Bârlad a fost trimis să intervină pentru stingerea incendiului, acesta fiind întors din drum după 15 km.
La numărul unic pentru apeluri de urgență – 112 puteți suna în toate cazurile în care incidentele au, sau pot avea, un efect negativ asupra persoanelor, a mediului sau a proprietăţii şi necesită intervenţia imediată a Pompierilor, Ambulanţei, Poliţiei sau a Jandarmeriei. Este bine să sunați la acest număr de urgenţă cât mai curând posibil din momentul producerii situației de urgență.
Un apel fals la Apelul unic de urgență 112 poate duce la pierderea de vieți omenești, dacă în timp ce sunt alocate autospecialele de pompieri, ambulanțe, poliție, jandarmi, etc., spre o situație de urgență imaginară, în altă parte există o situație reală, fiind necesară intervenția forțelor specializate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button