ActualitateFără categorieLocal

Interes pentru clasa pregătitoare

Untitled-3
Vasluienii nu au ratat startul înscrierilor la clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2016-2017. Încă din primele zile, secretariatele gimnaziilor din municipiul Vaslui au fost luate cu asalt de părinţi, pentru a completa cererile de înscriere a copiilor la şcoală. În majoritatea unităţilor de învăţământ, directorii se declară mulţumiţi de numărul de cereri înregistrate.
“După primele zile avem 26 de cereri înregistrate, ceea ce este bine. Ne-am propus să formăm trei clase pregătitoare cu 75 de locuri. Sunt convinsă că vom completa aceste locuri”, a spus Pavelina Tăune, directoarea Şcolii “Mihai Eminescu”.
Cel mai bine a mers la Şcoala “Constantin Parfene”, unde după prima zi s-au înscris 70 de elevi pentru cele trei clase cu 75 de locuri disponibile.
“Suntem încântaţi de interesul manifestat de părinţi pentru şcoala noastră. Avem aproape toate locurile ocupate şi cred că într-o zi acoperim întreg planul de şcolarizare propus”, a spus Monica Coman, directorul adjunct al Şcolii “Constantin Parfene”.
În municipiul Vaslui, Şcoala “Ştefan cel Mare” şi-a propus să înfiinţeze patru clase pregătitoare, cu 100 locuri disponibile.
“Avem 45 de copii înscrişi şi sunt convins că vom acoperi toate cele patru clase propuse. Părinţii s-au îngrămădit încă din primele zile să-şi înscrie copiii, cee ce ne bucură că au ales şcoala noastră. Avem învăţătoare foarte bine pregătite profesional, din care două sunt cu ani buni petrecuţi la catedră. Ele vor prelua aceste clase, pe care le vor duce până la capăt, chiar dacă în cei cinci ani vor împlini vârsta de pensionare”, a spus Sorin Popoiu, directorul Şcolii “Ştefan cel Mare”.
Şcoala “Alexandru Ioan Cuza” are în plan înfiinţarea a 3 clase şi jumătate, cu 56 de locuri, Şcoala “Dimitrie Cantemir” intenţionează să înfiinţeze două clase cu 50 de locuri, iar Gimnaziul “Elena Cuza” are în plan două clase pregătitoare, cu 55 de locuri. Şcoala “Vasile Alecsandri” şi-a propus să adune 50 de elevi în două clase, iar Şcoala “Alexandra Nechita” are în plan două clase cu 50 de locuri disponibile. Şcoala “Constantin Motaş“ are disponibile 27 de locuri pentru o clasă şi două sferturi.
Prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare se va încheia pe 18 martie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button