ActualitateLocal

Infractiuni rutiere

mare_2d2f4k93738
Polițiștii au depistat în trafic patru persoane care au încălcat prevederile stabilite prin lege în momentul în care au condus autovehicule pe drumurile publice. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale în conformitate cu prevederile Codului Rutier.
Polițiștii Biroului Rutier Huși au întocmit dosar penal pe numele lui J. Dorel, în vârstă de 39 ani, din municipiul București. Acesta a condus un autovehicul înmatriculat în Republica Moldova, pe raza municipiului Huși, fiind oprit pentru control la intersecția străzii Calea Basarabiei cu șoseaua Huși – Stănilești. La verificarea documentelor polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține asigurare obligatorie pentru răspundere civilă în caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie, iar vehiculul nu are efectuată inspecţia tehnică periodică valabilă. În consecință, pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România.
S. Liviu, în vârstă de 31 ani, din comuna Zorleni a fost identificat de polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene în timp ce conducea un autovehicul pe D.N. 24 A, în localitatea Zorleni deşi anterior consumase băuturi alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, unde i-au fost recoltate probe biologice. La verificarea documentelor pentru autovehicul, polițiștii au constatat faptul că autoturismul a fost radiat din circulație din anul 2015. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumul public de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.
Pe raza localității Crasna, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control un autovehicul condus de către S. Florin, în vârstă de 21 ani, din comuna Tigănași, județul Iași. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art. 335 din Codul Penal.
D. Daniel, în vârstă de 46 ani, din orașul Negrești a fost identificat de către polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Negrești în timp ce conducea un autovehicul pe strada Unirii, din localitatea de domiciliu, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării alcoolscopice, a rezultat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin.1 din Codul Penal, motiv pentru care poliţiştii au întocmit pe numele conducătorului auto dosar penal.
În timp ce Z. Ilie, de 20 ani, din orașul Murgeni, conducea un autoturism pe DN 24 A, a fost oprit pentru control de polițiștii Postului de Poliție Blăgești și Sectorului Poliției de Frontieră Fălciu. În urma testării efectuate cu aparatul alcooltest, a rezultat valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Z. Ilie a fost condus la spital în vederea prelevării mostrelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Acesta este cercetat penal pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button