ActualitateLocal

Infractiuni Rutiere

71633-123_XL
Trei persoane care se deplasau cu autoturismele pe drumurile publice, fără a respecta prevederile rutiere în vigoare, au fost identificate de polițiști, iar pe numele lor au fost întocmite dosare de cercetare penală.
Polițiștii Biroului Rutier Bârlad, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Vinderei, au oprit pentru control o tânără, în vârstă de 22 de ani, din comuna Vinderei care se deplasa cu autoturismul din direcția Docani către Vinderei.
Întrucât aceasta emana halenă alcoolică a fost testată de polițiști cu aparatul alcooltest. Rezultatul testării a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere rezultatul testării, tânăra a fost condusă la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care la momentul prelevării de mostre biologice are o îmbibație alcoolică de peste 0,80g%o alcool pur în sânge.
Pe raza comunei Rebricea, polițiștii l-au depistat în trafic pe A. Andrei, de 24 de ani, din comuna Tăcuta. Acesta se deplasa cu o motocicletă pe D.J. 248, pe raza satului Rateșu Cuzei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în baza de date privind deținătorii de permis de conducere s-a stabilit faptul că tânărul a condus, fără drept, motocicleta pe drumurile publice, deoarece nu deținea permis corespunzător acestei categorii. Mai mult, A. Andrei avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din luna mai a.c.
Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile Codului Penal.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală 4 Huși și Postului de Poliție Duda-Epureni, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii Duda, comuna Duda-Epureni, au oprit pentru control un autoturism condus de C. Valentin, de 49 de ani, domiciliat în aceeași localitate.
În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că numerele de înmatriculare aparțin unui alt autovehicul.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button