ActualitateLocal

Infractiuni la regimul circulatiei rutiere

2
În această săptămână, polițiștii vasluieni au identificat în trafic patru persoane care au încălcat normele rutiere și au comis infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice. Pe numele acestora au fost întocmite dosare de cercetare penală în conformitate cu prevederile Codului Penal
Polițiști din cadrul Biroului Rutier Vaslui l-au identificat pe D. Constantin, de 42 de ani, din municipiul București în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Călugăreni, din municipiul Vaslui.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul cu care se deplasa bărbatul avea montate plăcuțe false de înmatriculare, care aparțineau unui alt autovehicul.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.
C. Octavian, de 24 de ani, din municipiul Huși a fost identificat de polițiștii în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Calea Basarabiei deși anterior consumase băuturi alcoolice.
Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Huși unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe numele tânărului a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Polițiștii Postului de Poliție Solești, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, l-au depistat în trafic pe Sandu P., de 42 de ani, din comuna Solești. Acesta se deplasa cu un moped pe DC 9, pe raza localității de domiciliu, fără a avea plăcuța cu numerele de înmatriculare.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar mopedul nu figura înregistrat. Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Lui P. Sandu i s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui moped de către o persoană care nu deține permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui moped neînregistrat.
De asemenea, polițiști din cadrul Poliției orașului Negrești l-au depistat pe A. Constantin, de 64 de ani, din comuna Băcești, care se deplasa cu autoturismul pe raza satului Băcești, deși poseda permis de conducere numai pentru categoria C. Mai mult, din verificări s-a stabilit faptul că autoturismul era radiat din circulație din luna martie a.c.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui autovehicul radiat din circulație și conducere a unui autovehicul de către o persoană a cărui permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte autovehiculul.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button