ActualitateLocal

Infracțiuni la regimul circulației rutiere

actiune-politie-655x360
În ziua de 16.03.2016, poliţiştii vasluieni au identificat în trafic trei persoane care au condus autoturisme pe drumurile publice fiind sub influenţa băuturilor alcoolice sau încălcând alte norme la regimul circulației rutiere. Pe numele acestora au fost întocmite dosare de cercetare penală.
Polițiștii Biroului Rutier Vaslui au întocmit dosar penal pe numele lui D. Dan, în vârstă de 46 ani, din municipiul Vaslui. Acesta a fost implicat într-un accident de circulație, pe strada Ștefan cel Mare, eveniment soldat numai cu pagube materiale.
Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumul public de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.
B. Vasile, în vârstă de 41 ani, din comuna Tanacu a fost depistat de polițiștii Posturilor de Poliţie Tanacu și Muntenii de Sus, în timp ce conducea un tractor neînmatriculat, pe raza localității de domiciliu. În urma verificărilor efectuate de poliţişti în baza de date privind deţinătorii de permise auto s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor de conducere a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducere a unui vehicul neînmatriculat.
Polițiști din cadrul Poliției municipiului Huși au întocmit dosar penal pe numele lui P. Vladislav, în vârstă de 38 ani, din comuna Drânceni. Acesta a condus un autovehicul înmatriculat în Marea Britanie, pe raza municipiului Huși, fiind oprit pentru control la intersecția străzii Calea Basarabiei cu șoseaua Huși – Stănilești, unde acționau polițiștii împreună cu jandarmii și polițiștii de frontieră. La verificarea documentelor polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține pentru autovehicul asigurare obligatorie pentru răspundere civilă în caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie. În consecință, pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button