Infractiuni la regimnul circulatiei rutiere


Trei conducători auto care, la sfârşitul săptămânii trecute au încălcat prevederile în vigoare în ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile publice sunt cercetaţi penal.
În după-amiaza de 10.02.2017, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Bârlad, în timp ce supravegheau şi controlau traficul rutier, au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism care circula pe strada Alexandru Ioan Cuza din municipiul Bârlad. Întrucât acesta a refuzat să oprească, poliţiştii au plecat în urmărirea sa.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui P. Marius, de 22 de ani, din comuna Fălciu. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere, iar valabilitatea autorizaţiei de conducere a autoturismului în cauză era expirată. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile articolelor 334 alin 1 şi 335 din Codul Penal.
În noaptea de 10/11.02.2017 am fost sesizaţi prin apel la 112 cu privire la producerea unui accident de circulaţie pe raza comunei Zorleni. Deplasându-se la locul producerii acestuia, poliţiştii au stabilit următoarele:
V. Dan, de 40 de ani, din municipiul Bârlad, conducea un autoturism pe DN 24A, din direcţia Popeni spre Bârlad, iar la un moment dat autoturismul a derapat, a părăsit carosabilul şi a intrat în curtea unei locuinţe. Conducătorul auto a fost transportat la spital, având diagnosticul ,,politraumatisme prin accident rutier” şi a rămas sub supraveghere. Poliţiştii l-au testat alcoolscopic, rezultând valoarea de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătorul auto este cercetat penal.
Un alt conducător auto care nu a respectat prevederile aflate în vigoare este şi R. Ionuţ, de 24 de ani, din municipiul Vaslui. Acesta a fost identificat de către poliţiştii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe strada Decebal din municipiul Vaslui, deşi se afla sub influenţa alcoolului. În urma testării alcoolscopice a rezultat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care tânărul a fost condus la spital, pentru prelevarea probelor biologice.
Lui R.Ionuț i s-a întocmit dosar de cercetare penală fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *