ActualitateLocal

Infracțiuni contra siguranţei circulaţiei

index

Patru persoane sunt cercetate de polițiști pentru comiterea de infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, fapte prevăzute de Codul Penal.
Polițiștii Biroului Rutier Vaslui, pe timpul supravegherii și controlului traficului rutier, l-au identificat pe D.J. 246, pe raza comunei Codăești, pe A. Mihai, de 29 de ani, din comuna Tăcuta. Deoarece acesta emana halenă alcoolică polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest. Rezultatul testării a indicat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vaslui l-au identificat pe raza comunei Muntenii de Jos pe A. Ștefan, de 55 de ani, domiciliat în aceeași localitate. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. A. Ștefan a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe numele celor două persoane au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.
B. Gheorghiță, de 19 ani, din comuna Deleni, a fost depistat în trafic de polițiștii rutieri vasluieni în timp ce se deplasa pe strada Traian din municipiul Vaslui cu un autovehicul cu număr de circulație provizoriu. În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că perioada de valabilitate a autorizației provizorii de circulație era expirată de la începutul lunii septembrie a.c.

Acesta a afirmat faptul că autoturismul aparține tatălui său și l-a luat fără consimțământul acestuia. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat şi furt în scop de folosinţă.

Polițiștii Biroului Rutier Bârlad au oprit pentru control un conducător auto care se deplasa cu autoturismul pe Bulevardul Republicii din municipiul Bârlad și depășise limita legală de viteză. Conducătorul auto a fost identificat ca fiind M.Maricel, de 43 de ani, din municipiul Iași. La solicitarea polițiștilor, bărbatul nu a prezentat documentele personale și nici pentru autoturismul.
Mai mult, în urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a constatat faptul că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Polițiștii au întocmit pe numele acestuia dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cărei exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice i-a fost suspendată. De asemenea, bărbatul a fost sancționat contravențional pentru depășirea limitei legale de viteză, neportul centurii de siguranță și lipsă documente.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button