ActualitateLocal

INCONȘTIENȚA UCIDE

accident-mas-politie-si-indicator-295x180
La sfârșitul săptămânii, urmare a unui accident de circulație petrecut pe raza comunei Gherghești, un bărbat a decedat și un altul a suferit vătămări corporale. Cauzele accidentului sunt neadaptarea vitezei, conducerea fără permis și conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

În ziua de 03.07.2016, pe raza comunei Gherghești a avut loc un grav accident de circulație soldat cu decesul unei persoane și vătămarea corporală a alteia.
M. Costel, de 38 de ani, din comuna Gherghesti, fără a deține permis de conducere, s-a deplasat cu un moped, pe D.J. 245B, pe raza localității de domiciliu, din direcția satului Gherghești către satul Corodești. Pe moped se afla și V. Mircea, de 50 ani, din comuna Gherghesti. La un moment dat, într-o curba la dreapta, din cauza neadaptării vitezei, M. Costel a pierdut controlul direcției, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un podeț din beton de pe partea stângă a sensului de deplasare. După producerea accidentului M. Costel a părăsit imediat locul faptei, fiind identificat însă la scurt timp de polițiști.
V. Mircea a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad unde urmare a leziunilor suferite a decedat. M. Costel a fost diagnosticat cu “contuzie pumn drept” şi “contuzie facială”.
M. Costel a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că
M. Costel nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul i-a fost încredințat de un alt bărbat din comuna Gherghești.
În momentul producerii accidentului niciunul din pasagerii mopedului nu purtau căști de protecție în momentul producerii accidentului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button