ActualitateLocal

Inconștiență la volan! Beat și fără permis de conducere!

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 247, pe raza localității Telejna, comuna Zăpodeni, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în Bulgaria, condus de către un bărbat de 31 de ani, din comuna Dănești, județul Vaslui.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Întrucât conducătorul autoturismului prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili modalitatea în care  i-a fost încredințat autoturismul spre a fi condus, în condițiile în care, la momentul depistării, proprietarul (un bărbat de 49 de ani, din comuna Dănești) se afla în autoturism, în calitate de pasager.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button