ActualitateLocal

Începe Festivalul “Cântec drag din plai străbun”

cantec drag
Pentru două zile, Vasluiul va fi capitala muzicii populare româneşti. Interpreţi din toate zonele ţării se vor lupta pentru trofeul Festivalului concurs “Cântec drag din plai străbun”-ediţia a XIII-a.
Înainte de concursul propriu-zis, a avut loc o preselecţie a concurenţilor din judeţ, ţinând cont de numărul mare de participanţi. Sunt înscrişi din toată ţara peste 90 de copii şi tineri.
Partenerii evenimentului sunt Primăria Vaslui şi Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale.
“Festivalul a fost gândit ca un cadru de afirmare pentru interpreţii tineri, atât vocali, cât şi instrumentali, care îndrăgesc şi promovează muzica populară, manifestarea având, totodată, rolul de a valorifica cântecul popular românesc, în cadrul concursului nefiind acceptată decât muzica populară autentică. De la an la an, ne dorim să facem o manifestare cât mai deosebită. Participarea este mult mai mare faţă de anul trecut. Avem înscrişi 92 de concurenţi din toate judeţele Moldovei, din Gorj, Miercurea Ciuc. Sperăm ca şi publicul să fie alături de noi, astfel încât să avem o sală plină”, ne-a declarat Ionel Bordeianu, directorul Casei de Cultură “Constantin Tănase” Vaslui.
Concurenţii vor evolua în cadrul a patru secţiuni: solişti vocali în vârstă de până la 10 ani; 11-14 ani; 15-30 de ani; solişti instrumentali, grupuri vocale şi ansambluri folclorice. Participanţii vor interpreta o melodie reprezentativă pentru zona folclorică respectivă şi un fragment dintr-o doină sau o baladă.
Invitate special sunt solistele de muzică populară Carmen Cornaci, Silvia Bordeianu, câştigătoarea marelui trofeu ediţia 2014, şi Nicoleta Iancu, copilul minune din finala “Românii au talent”.
Acompaniamentul interpreţilor va fi asigurat de orchestra profesionistă de muzică populară “Rapsodia Vasluiului”. Pentru fiecare categorie din concurs, organizatorii vor acorda un Mare Premiu, premiile I, II şi III şi menţiuni de participare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button