ActualitateLocal

Incendii de vegetație uscată în comunele Ștefan cel Mare și Zorleni

Pompierii militari din cadrul detașamentelor Vaslui și Bârlad au intervenit pentru lichidarea a două incendii de vegetație uscată.

Astfel, Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la miriștea și vegetația uscată din localitatea Muntenești, comuna Ștefan cel Mare.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta pe aproximativ nouă hectare de vegetație uscată și miriște, existând pericolul propagării la la întreaga suprafață, inclusiv la un teren agricol cultivat cu porumb. După aproximativ două ore incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ 10,5 hectare miriște, vegetație uscată și mărăciniș.

Cam în același timp, pompierii bârlădeni au fost solicitați să intervină pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din localitatea Popeni, comuna Zorleni.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta pe aproximativ 200 metri pătrați vegetație uscată și exista pericolul propagării la o suprafață de teren împădurită. Incendiul a fost lichidat rapid, în limitele găsite.
Cauza probabilă de izbucnire a celor două incendii a fost focul deschis în spații deschise.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button