ActualitateLocal

Încă o mașină de lux furată descoperită la Albița

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Mercedes-Benz, care figura în bazele de date ca fiind furat din Suedia.

În data de 05 iunie 2023, în jurul orei 18.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, o persoană de sex feminin, cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 28 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes-Benz, an fabricație 2019, înmatriculat în Suedia.

„Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Suedia. Cu privire la aspectele constatate, tânăra a declarat că a împrumutat autoturismul în cauză de la un prieten, că îl utilizează în baza unui contract de comodat și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 175.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button