ActualitateLocal

În week-end, peste 300 de sancțiuni aplicate de polițiștii de la Rutieră!

În perioda 6-7 martie a.c., polițiștii rutieri sprijiniți de polițiști din structurile de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în vederea prevenirii activității infracționale, creșterii siguranței traficului rutier și prevenirii producerii accidentelor rutiere.

În cadrul activităților au fost verificate peste 340 de vehicule și legitimate peste 370 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 140.000 lei, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 28 de permise de conducere.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: depășirea limitei legale de viteză cu mai mult de 50 km/h (22), depășirea neregulamentară (5) și neprezentarea la unitatea de poliție competentă, în termen de cel mult 24 de ore, de la producerea unui eveniment rutier (1).

Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a 2 infracțiuni la regimul rutier, respectiv ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button