EducatieLocal

În lotul pentru Balcaniada de Informatică

andrei popa_nicu vlad
Informatica vasluiană rămâne la înălţime. Graţie elevului Andrei Popa, de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK), Vasluiul va avea reprezentare la concursurile internaţionale de informatică. Acesta a reuşit o performanţă notabilă la Focşani, gazda stagiului de pregătire al lotului lărgit de informatică. În urma a trei proba de baraj, elevul pregătit de profesorul Nicu Vlad s-a clasat pe locul trei, obţinând unul din cele patru locuri ale lotului cu care România va concura la Balcaniada de Informatică, din perioada 27 iunie-2 iulie, ce va avea loc în Cipru.
“Anul acesta, Vasluiul s-a clasat pe locul doi la nivel naţional, după Bucureşti, semn că şcoala vasluiană de informatică este una bine pozţionată, cu profesori pregătiţi, care luptă pentru performanţă. În privinţa lui Andrei, rezultatul nu mă surprinde. Şi anul trecut a făcut parte din lotul României, cu care a participat la Olimpiada Internaţională, astfel că aşteptările sunt mari şi în acest an”, a spus Lidia Răşcanu, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui.
Până atunci, Andrei Popa va participa cu lotul restrâns al României la un nou stagiu de zece zile, urmând, ca la final, să susţină alte trei probe de baraj, pentru alcătuirea lotului pentru Olimpiada Internaţională de Informatică.
“De pe 17 mai, Andrei va merge la Turnu Măgurele, unde sperăm să obţină un nou rezultat de excepţie, care să-i aducă un loc la Olimpiada Internaţională de informatică. Merită toate felicitările. A muncit enorm ca să ajungă la acest nivel şi sunt convins că va culege roadele în cel mai scurt timp”, a spus Cătălin Ignat, directorul LMK.
La faza naţională a Olimpiadei de informatică, Andrei Popa a obţinut o menţiune şi medalia de argint.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button