ActualitateLocal

În acest an, Festivalul Folk „Ion Chiriac” are loc la Muntenii de Jos și Ghermănești

În zilele de 15 iunie, la Muntenii de Jos, și 16 iunie, la Ghermănești, are loc cea de-a III-a ediție a Festivalului Folk „Ion Chiriac”!

Regretatul Ion Chiriac, trecut la cele veșnice mult prea devreme, a cucerit definitiv o țară întreagă prin miile de spectacole. De asemenea, în cei 10 ani petrecuți alături de Cenaclul Flacăra, Fraţii Gelu și Ion Chiriac au devenit un simbol naţional.

„L-am cunoscut pe Ion Chiriac, pe care l-am prețuit foarte mult pentru ceea ce a realizat prin muzică. Sunt convins că prin acest festival, tinerii participanți vor eterniza cântecele lui Ion Chiriac. Instituția noastră a susținut și va susține proiectele legate de creația lui Ion Chiriac. Consider că avem o datorie morală față de omul care a iubit și a cântat muzica folk, pentru a dezvolta acest gen muzical de o sensibilitate artistică aparte”, a declarat Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Concursul propriu-zis are loc sâmbătă, 15 iunie, la Centrul Cultural „Podul Înalt” Muntenii de Jos, iar Gala Laureaților este programată la Ansamblul monumental de la Băcăoani, sâmbătă seara, urmând ca recitalul laureaților și a unor invitați speciali să aibă loc la Ghermănești, pe 16 iunie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button