ActualitateLocal

În 2 săptămâni va fi dată în folosință varianta de ocolire a Bârladului

Directorul general al DRDP Iași, Ovidiu Mugurel Laicu, anunță că în două săptămâni va fi recepționată investiția la varianta de ocolire a Bârladului, iar inaugurarea va avea loc la începutul lunii august, când este așteptat să participe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Este o veste așteptată de toți locuitorii județului Vaslui, și nu numai. În două săptămâni, inaugurăm varianta de ocolire a Bârladului, un proiect de anvergură așteptat de toți șoferii care ajung în zona județului Vaslui”, a spus Laicu.

Varianta de ocolire Bârlad are o lungime totală de 11,281 kilometri, o lățime platformă de 10 metri, 4 poduri, 3 pasaje, 4 intersecții, 24 de podețe și două parcări de scurtă durată.

Investiția este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totală a contractului de finanțare este de 189.667.269,13 lei, după ce a fost suplimentată la finele lui decembrie 2020 cu mai mult de 3 milioane de lei.

A apărut și o problemă, care nu a fost luată inițial în calcul. Noua variantă nu va avea nicio legătură cu noile supermarketuri de la ieșirea din Bârlad sau cu Bârlad Value Centre. Oficialii de la Drumuri Naționale vor să facă o bretea din varianta de ocolire spre mall-ul de la ieșirea din oraș.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button