IJSU Vaslui are pernă de salvare!

Datorită sprijinului financiar al Primăriei Municipiului Vaslui, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) a fost dotată cu o pernă de salvare, care va merge pe viitor la fiecare alertă la înălțime.

În acelaşi timp, şi Primăria comunei Hoceni şi-a exprimat disponibilitatea de a cumpăra o pernă pneumatică, aceasta urmând a intra în dotarea Secţiei de pompieri Huşi.

Pernele pentru salvări au dimensiuni relativ apropiate şi vor fi folosite împreună cu celelalte tipuri de tehnică primite de la IGSU.

Dimensiunile sunt de cca 4 metri lăţime şi 2 metri înălţime, iar timpul de umflare al pernelor este foarte scurt, între 30 şi 60 de secunde.

Conform cărţii tehnice, perna de salvare din dotarea Detaşamentului de pompieri Vaslui suportă sărituri de la 25 de metri, în timp ce salteaua pneumatică care va intra în dotarea Secţiei de pompieri Huşi este utilă pentru salvarea persoanelor de la 16 metri înălţime.

Pernele de salvare se utilizează ca ultimă soluție, în situații excepționale, în cazul incendiilor la clădiri înalte sau în cazul tentativelor de suicid, prin aruncare de la înălțime, având în vedere că există pericolul vătămării corporale a persoanelor dacă nu respectă recomandările personalului specializat cu privire la salt.

Utilizarea pernelor pneumatice de salvare implică riscuri majore asupra vieții persoanelor salvate și salvatorilor, principalii factori de pericol constituindu-l poziția persoanei care efectuează saltul şi locul unde aceasta aterizează pe suprafața pernei.

Pentru a fi eficientă săritura, căderea trebuie realizată efectiv pe spate, iar picioarele şi capul se ţin puţin în sus în timpul căderii.

Şezutul să fie primul care ia contact cu salteaua astfel încât să protejăm coloana vertebrală. Echipajul trebuie să instaleze salteaua astfel încât persoana care sare pe o asemenea pernă să ajungă aproape de centrul ei.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Moldovenii forțează vigilența polițiștilor de frontieră: Încă un cetățean basarabean prins cu permis de conducere necorespunzător!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Puctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa …

Trafic îngreunat în Bârlad, după ce trei mașini au fost implicate într-un accident rutier

Detasamentul de pompieri Bârlad a fost solicitat să intervină la un accident rutier pe bulevardul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *