ActualitateLocal

„Hora din Străbuni” s-a dansat și la Pădureni

Teatrul de vară din Pădureni a fost gazda unor ansambluri prezente la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor „Hora din Străbuni”.

Este vorba despre ansamblurile „Karkuk Brayati” din Irak, „Choi Eun-Jung” din Coreea de Sud, „Kuzeyin Ușaklari” din Turcia și „Creadanza” din Columbia.

În deschidere, Grupul „Ștefan Vodă” din Moldova a oferit un moment de virtuozitate artistică, interpretând piese din folclorul moldovenesc și venind în fața publicului cu o serie de instrumente muzicale mai puțin prezente în orchestrele și formațiile din România și Moldova.

„La fiecare ediție a festivalului dorim ca formațiile invitate să participe și în alte localități ale județului, dând posibilitatea vasluienilor de pretutindeni să urmărească ansamblurile venite din străinătate. Hora din Străbuni a mai cuprins demonstrații de dans și ateliere în Parcul Copou, Piața Independenței și în stația CFR Vaslui. Peste tot, oaspeții noștri au fost primiți cu entuziasm de către vasluieni, care au apreciat unicitatea și profesionalismul dansatorilor”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button