ActualitateLocal

Grupul Mugurel, prezent la un Festival unicat


Grupul Mugurel al Asociației culturale ”Simfonia artelor” Vaslui a avut parte de o participare inedită la un Festival unicat, intitulat ”Steluțele Mării”, ce s-a desfășurat în două țări și orașe diferite: Odessa (Ucraina) și Batumi (Georgia).
Copiii coordonați de soții Maria și Mihai Cornea au impresionat asistența, fiind răsplătiți cu numeroase premii. Mugurel a obținut Grand Prix-ul Festivalului, iar grupul instrumental ”Ciobănașul” a fost recompensat cu medalia de aur și premiul I.
De asemenea, David Drăgoi a obținut locul I la fluier, Alessia Bălăuță- premiul I la vioară, iar Alexandra Spânache s-a clasat pe primul loc la ”Interpretarea instrumentelor populare” (vioară, ocarină, tilincă, fluier, iorgofon și caval). Ștefan Stativă a obținut, la rândul său, premiul I la fluier și saxofon.
Lorena Popa a fost deliciul festivalului, la 5 ani impresionând juriul, care i-a acordat un premiu special pentru interpretare vocală.
În cadrul concursului Miss Perfect “Sea Starlet”, Alessia Bălăuță a fost declarată laureată, iar în cadrul concursului Mister “Cruiz”, titlul a revenit vasluianului Andrei Filibiu.
”A fost un festival internațional unicat, în care primele zile s-a desfășurat pe un uriaș vapor, Kaunas, care transporta 20 mii de tone, plus câteva sute de pasageri. Copiii au plecat de la acest concurs cu impresii și amintiri plăcute, care nu le vor uita toată viața. Mulțumim părinților, care ne-au însoțit, Consiliului Județean, Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Primăriei Vaslui, pentru susținere”, a precizat Mihai Cornea, conducătorul grupului.
Cuvinte laudative la adresa performanțelor obținute de copiii de la Mugurel a avut și profesoara Gianina-Elena Busuioc: ”Să le dea Dumnezeu sănptate și celor care muncesc cu acești copii. Sunt de peste 15 ani alături de ei în festivalurile internaționale și știu munca și sacrificiile din spatele scenei. Poate nu găsim întotdeauna cuvinte să exprimăm mulțumiri și complimente profesorilor, copiilor, părinților și tuturor celor care ne susțin cu un gând bun sau financiar. Copiii vor veni și la un moment dat vor părăsi echipa, din diferite motive, dar profesionalismul și devotamentul pentru artă a soților Cornea vor rămâne la fel”.

Related Articles

Back to top button