ActualitateEducatieLocal

Generația de decariști de la Școala „Elena Cuza” Vaslui

Situație unică la nivel de învățământ vasluian! Școala Gimnazială „Elena Cuza” Vaslui are parte de o generație de decariști. Din cei 81 de absolvenți de gimnaziu, 13 au terminat cu 10 pe linie, iar șapte dintre ei au fost declarați șefi de promoție.

Aceștia sunt Radu Laurențiu Averchi, Raisa-Elena Botez, Daria-Maria Eșanu, Mihnea-Ionuț Pascaru, Codrin-Gabriel Păun, Ștefan Păun și Bogdan-Aurelian Mandrea.

Ceilalți elevi de 10 sunt Tudor Constantin Bordeianu, Rafael Cucorianu, Ioana Manole, Bianca-Maria Porcișanu, Călin Toma și Melisa-Valentina Ciorățanu.

Școala „Elena Cuza” Vaslui a avut trei clase a opta, iar diriginții acestor clase au afirmat la unison că au avut parte de „o generație de suflet, o generație de aur, de la care am avut cu toții de învățat”.

Au fost momente unice, pe care mulți nu le vor uita așa de curând, în care s-a râs, s-a aplaudat, s-au rostit cuvinte de apreciere la adresa învățătorilor, cei care au pus temelia formării lor ca oameni, la adresa dascălilor, care au știut cel mai bine să ofere latura cea mai bună a lor, însă au existat și lacrimi sincere, momentul despărțirii de profesori, învățători și colegi fiind poate cel mai greu de trecut, fiindcă la orizont apare un nou început, care să continue munca depusă în anii de ciclu gimnazial și să devină adulții de mâine.

Directorul Școlii „Elena Cuza”, Diana Șfaițer, a precizat că este mândră de „Generația Decariștilor”, una care a format caractere puternice, urându-le absolvenților din acest an sănătate, succes la examen și o vară plină de povești frumoase.

Cursul festiv s-a încheiat cu mult așteptatul moment al aruncării tocilor, nu înainte ca absolvenții Școlii „Elena Cuza” să promită o revedere peste 10 ani, care să-i găsească la fel de entuziaști, zâmbitori și veseli, chiar dacă drumurile lor în viață se vor despărți.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button