EducatieLocal

Gafă impardonabilă la istorie

Profesorii corectori din Iaşi au corectat cu superficialitate lucrările elevilor vasluieni la istorie. Dovadă că 200 de elevi au contestat nota obţinută, iar dascălii din Neamţ le-au dat dreptate la mulţi dintre ei, astfel că după afişarea rezultatelor finale de la examenul de bacalaureat multe note de la istorie au fost mărite cu mai mult de un punct.

Andrei Sorin Catană, de la ”Liceul Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, a primit după contestaţii nota 10 la Istorie, după ce primii corectori i-au notat lucrarea cu 7.20. O altă elevă, Georgiana Baciu, de la Liceul “Emil Racoviţă” Vaslui, a fost notată cu 10 la Istorie, după reevaluarea tezei. Iniţial, lucrarea acesteia a fost notată cu 8.10. O elevă de la Colegiului “Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad s-a trezit cu nota mărit, obţinând 10 după reevaluare, deşi iniţial a obţinut 8.95. Şi în cazul unui elev de la Colegiul “Cuza Vodă” Huşi a existat o diferenţă majoră de notare. Florin Stâncă a primit nota 6,05, iar după contestaţii, acesta a primit nota 8,85. Colega lui, Anca Andreea Angheluţă, a fost notată iniţial cu 6.85 la Istorie, iar după contestaţii lucrarea sa a primit 9.10. Lorena Nicoleta Volocariu, de la LMK, a avut parte de o mărire de aproape trei puncte. Iniţial a fost notată cu 6,95, iar profesorii evaluatori de la Iaşi au considerat că lucrarea ei merită mai multe puncte, fiind notată cu 9,60, după contestaţii.

O diferenţă de peste două puncte s-a înregistrat şi în cazul unui elev de la Seminarul Teologic Huşi. Ciprian Andrei Bîrcă a obţinut o mărire de la 7,10 la 9,50. Roxana Giorgiana Miron, cea mai bună elevă a Liceului “Ştefan cel Mare” Codăeşti, a fost notat iniţial cu 7,70 la Istorie, iar după contestaţii lucrarea sa a primit nota 9,75. Georgiana Andreea Cataramă picase, iniţial, bacul, din cauza notei de la istorie, unde a fost notată cu 4,14. Rezultatul de la contestaţii i-a adus satisfacţii mari, primind nota 6,40, fiind declarată admisă la examenul de bac.

Un număr de 50 de absolvenţi de liceu din judeţul Vaslui, care au susţinut bacalaureatul în prima sesiune din acest an, au promovat examenul în urma contestaţiilor, ceea ce a făcut ca procentul celor admişi să crească cu cu peste un punct, ajungând la 71,57%. din cei 1.833 elevi declaraţi admişi, aproape jumătate au obţinut medii peste 8. Astfel, 535 elevi din judeţul Vaslui au obţinut la bacalaureat medii cuprinse între 8.00- 8.99, alţi 372 medii între 9.00 şi 9.99, iar două eleve au obţinut 10 pe linie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button