EducatieLocal

Colaborare vasluiano-moldovenească în educaţie

alexandru-mita
La Chişinău a avut loc întâlnirea oficială între reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, Alexandru Mîţă, şi ministrul Educaţiei din Republica Moldova, Corina Fusu, alături de viceministrul Moldovei, Elena Cernei. La întâlnirea au mai participat Ana Vivdici, director al Inspectoratului Şcolar Național din Republica Moldova, Natalia Grîu, consultant superior în Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, şi profesor Loreta Gafton, de la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Chişinău, cea care a fost motorul principal al acestei acţiuni.
Discuţiile au vizat stablirea unei colaborări intense şi efective în domeniul predării şi învăţării limbilor moderne, exprimându-se totodată şi dezideratul Gabrielei Plăcintă, inspector şcolar general al ISJ Vaslui, ca fiecare şcoală din judeţul Vaslui să aibă, pe viitor, cel puţin o şcoală corespondentă din Republica Moldova, cu care să fie în relaţii de colaborare, propunere cu care ministrul al Educaţiei, Corina Fusu, a fost pe deplin de acord.
Prof.Alexandru Mîţă a formulat invitaţia către reprezentantele Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova să se alăture Consorţiului DEOR, care vizează diseminarea şi exploatarea rezultatelor acestui proiect complex. Elevii din Republica Moldova cu vârsta între 10 şi 19 ani, împreună cu profesorii de limbi moderne, cei de noi tehnologii şi toţi ceilalţi doritori vor putea avea acces la Sistemul Electronic de Gestiune a Invăţării (LMS), platformă novatoare şi originală, produs intelectual al proiectului, la revista de benzi desenate „Scaramouche” şi la toate celelalte realizări ale parteneriatului “Comics in teaching languages / La BD en classe de langues”. Mai mulţi specialişti în didactica limbilor prin noi tehnologii din Republica Moldova vor participa la Conferinţa internaţională de finalizare a proiectului – eveniment de multiplicare, programat pentru 9 mai 2017.
În acelaşi spirit s-au derulat şi întrevederile cu Angelica Găbureac, expert pentru limbi moderne la Directia generală educaţie, tineret şi sport din Primăria Municipiului Chişinău, cu Valentina Lica, directorul adjunct al Liceului Teoretic român-francez „Gheorghe Asachi” şi cu directorul adjunct a Liceului „Mihai Eminescu” din Chişinău.
Perioada următoare va fi decisivă în privinţa acestor colaborări, care vor debuta cu un curs de formare oferit profesorilor de limbi moderne din şcolile din municipiul Chişinău în vederea utilizării Sistemului Electronic de Gestiune a Invăţării (LMS) al Parteneriatului Strategic Erasmus^.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button