ActualitateLocal

FOTO/ ”Prevenția ține la distanță detenția”, campanie derulată de Penitenciarul Vaslui, cu sprijinul IPJ Vaslui!

Penitenciarul Vaslui continuă seria activităților de prevenire a criminalității și de facilitare a reintegrării sociale a persoanelor custodiate, în cadrul unor campanii desfășurate la nivelul județului, cu implicarea mai multor entități sociale.

Proiectul vizează valorificarea experiențelor de viață ale deținuților, pentru conștientizarea efectelor negative pe care încarcerarea le are asupra individului și, implicit, responsabilizarea beneficiarilor proiectului pentru respectarea legislației privind circulația pe drumurile publice. Se încearcă astfel reducerea efectelor încălcării regulilor și a legilor comunității în care trăim; respectiv diminuarea accidentelor rutiere soldate cu victime.

Campania a început în anul 2018, sub titlul „Prevenția ține la distanță detenția – Învață din greșelile altora!” și s-a desfășurat în școli de șoferi și licee din Vaslui.

Astfel, astăzi  Școala de șoferi Autoichim a fost primul partener din anul 2020 care și-a completat o ședință de teorie cu exemple vii, menite să condiționeze asumarea și învățarea unor atitudini și comportamente dezirabile social și evitarea comportamentelor delincvente.

La activitate au fost prezenți patru deținuți condamnați pentru conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

În campania întreprinsă de Penitenciarul Vaslui s-a alăturat și Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui.

Activitățile vor continua în toate școlile de șoferi care își vor deschide porțile, dar și în licee, interacțiunea directă cu lucrătorii sau cu persoanele private de libertate contribuind la cunoașterea mai bună a mediului penitenciar de către societatea civilă și înțelegerea fenomenului infracționalității, în sensul prevenirii comportamentelor de gen.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button