Thursday , 29 September 2022, 22:55

Fostul prefect Eduard Popica s-a contrat cu actualul ministru al Finanțelor

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, vrea o reformare imediată a sistemului de pensii.

Acesta consideră că pentru cei născuţi după 1970 nu va mai avea cine să le plătească pensiile, întrucât nu vor mai fi bani.

”Sistemul de pensii astăzi este ca un caritas – cât ai oameni să contribuie, este ok, dar având în vedere evoluţia demografică din România, cei care sunt născuţi cam prin anii 70 nu vor mai avea cine să le plătească pensia”, a spus ministrul Finanţelor.

Într-o emisiune televizată, ministrul Finanțelor a precizat că trebuie o reformă a sistemului de pensii: ”Trebuie să luăm o decizie foarte rapid despre reforma sistemului de pensii. Nu se întâmplă peste noapte, durează cam 10 – 15, poate 20 de ani, să reaşezăm situaţia. (…)Trebuie să reformăm întreg sistemul de pensii că, fără o reformă clară, nu vor mai fi bani. Este momentul să venim cu o viziune pe termen lung. Pe termen scurt, cârpeli s-au tot făcut de 30 de ani”.

La emisiunea la care a participat ministrul Finanțelor a avut o intervenție și fostul prefect al județului Vaslui, Eduard Popica, care i-a reproșat ministrului că încurajează munca la negru și că declarațiile sale îi determină pe români să plece din țară.

“Cu această afirmație ministrul nu face decât să alunge din țară pe cei născuți după 1970, într-o altă țară care le poate oferi un viitor normal cu o pensie sigură. Dacă un reprezentant al guvernului face asemenea afirmații este foarte grav. Eu mă gândesc serios dacă mai pot sta în România, în țara în care un ministru afirmă public că nu mai avem nicio siguranță în viitor. Până acum nu s-a pus nicio secundă problema lipsei banilor pentru pensii în viitor. Domnul ministru vine și ne încurajează să cotizăm la un sistem privat de pensii deoarece pe sistemul public nu ne mai putem baza. Încurajează și munca la negru deoarece un angajat care încasează o leafă de 6000 de lei, îi va spune patronului că nu mai vrea ca suma respectivă sa fie trecută în cartea de muncă deoarece nu îl ajută cu nimic. Este inadmisibil ce se întâmplă“, a declarat Popica.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

„Conduita preventivă salvează vieți” este mesajul transmis de polițiștii vasluieni

În perioada septembrie 2022 – martie 2023, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean …

Amenzi în valoare de peste 1,2 milioane de lei, date de comisarii Gărzii de Mediu de la începutul anului

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean Vaslui al Gărzii Naţionale de Mediu au dat amenzi în valoare de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *