ActualitateLocal

Filarmonica din Iași a revenit într-un concert de excepție în Parcul Copou

A devenit o tradiție ca în ultima sâmbătă din luna mai Parcul Copou să găzduiască orchestra simfonică şi corul “Gavriil Musicescu” al Filarmonicii din Iași. Din 2001, cea mai cunoscut și mai apreciată filarmonică din România vine la Vaslui pentru a aduce mai aproape muzica lui Verdi, Strauss, Ciprian Porumbescu sau Bizet.

A fost o seară perfectă, într-un peisaj mirific, oferit de copoul vasluian, sute de persoane fiind atrase de virtuozitatea muzicală a Filarmonicii din Iași.

„Mă bucur că a rămas în istoria municipiului Vaslui ca ultima sâmbătă din luna mai să fie dedicată acestui minunat concert, acestei demonstrații de dragoste, de prietenie și de apropiere de oamenii pe care eu îi iubesc poate mai mult decât concetățenii mei din Iași. De un an de zile, Filarmonica din Iași cântă cu sala arhiplină. Suntem sold out la toate spectacolele, ceea ce mă bucură foarte mult. Dar încă nu avem o sală a noastră. Ne bucurăm că suntem la Vaslui, unde faceți acțiuni foarte frumoase”, a spus Bujor Prelipcean, managerul Filarmonicii din Iași.

La rândul său, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a precizat că faimoasa Filarmonică de la Iaşi a devenit un prieten al vasluienilor și de fiecare dată umple inimile de bucurie tuturor celor prezenți la spectacol

„Filarmonica din Iași revine cu mult drag la noi. Este o sărbătoare pentru toți. În numele dumneavoastră, în numele meu personal, al Consiliului Local Vaslui, să le mulțumesc domnului Bujor Prelipcean și Filarmonicii din Iași pentru onoarea de a ne fi oaspeți. Finalul lunii mai ne încântă cu acest spectacol. Domnule director sunteți și veți rămâne un prieten al Vasluiului, mai știu că oriunde mergeți și auziți despre Vaslui vorbiți în termeni elogioși. Vă mulțumim că vă simțim aproape, iar vasluienii vă respectă”, a spus primarul Vasile Pavăl.

Manifestarea a vizat şi premierea celor mai buni elevi vasluieni, cu rezultate remarcabile la olimpiadele naţionale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button