ActualitateLocal

“Fii tu eroul unui copil! Ajută-l să meargă la şcoală!”

ana-maria
Ana Maria are 7 ani şi este elevă în clasa I la Şcoala Gimnazială nr.1 din Poeneşti, judeţul Vaslui. Rămasă fără tată de la vârsta de un an, micuţa a fost crescută de bunica ei cât timp mama avea de lucru. Acum la venirea anotimpului rece, când nici lucrul cu ziua nu mai găseşte prin sat, mama începe să se gândească cu grijă cum îi va mai putea asigura micuţei cele necesare pentru începerea noului an şcolar. Deşi stau toate trei într-o căsuţă de lut care nici măcar nu are curent electric, Ana Maria a reuşit anul trecut să aibă rezultate foarte bune la învăţătură. Dar acum, doar din alocaţia copilului, mama nu ştie nici măcar dacă îi va mai putea cumpăra rechizitele necesare şi o pereche de încălţări de iarnă ca să poată ieşi din casă fata când va da zăpada.
Pentru copii ca Ana Maria, Asociaţia Hermes Bucureşti derulează în perioada 2 septembrie – 15 octombrie campania umanitară “Fii tu eroul unui copil… ajută-l să meargă la şcoală!”
Scopul campaniei este sprijinirea elevilor provenind din familii nevoiaşe în judeţele Teleorman, Vaslui şi Caraş-Severin şi oferirea de îmbrăcăminte, încălţăminte şi rechizite pentru ca aceşti copii să-şi poată continua activitatea şcolară în condiţii normale.
În cadrul campaniei se va desfăşura acţiunea de strângere de fonduri destinate copiilor nevoiaşi, şcolari în clasele I-VIII, urmând ca în perioada 1 – 15 noiembrie să oferim 200 de pachete pentru elevii de la Şcoala Generală Lacul Babei, Şcoala Generală Găvanu, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bogdana, Şcoala Gimnaziala Nr.1 Poieneşti.
“Fiecare dintre noi poate fi eroul acestor copii! Împreună putem preveni ruptura abandonului şcolar şi putem reclădi puntea dintre Ccopii şi şcoală! Cu foarte puţin de la fiecare putem face foarte mult pentru ei!”, a declarat Claudia Racoviţan, preşedintele Asociaţiei Hermes Bucureşti.
Contul unde pot fi depuse donaţiile este Cont bancar (IBAN): RO57RZBR0000060014116844.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button