Fetiţa din Huşi arsă cu ciorbă pe 40% pe corp, externată de la Spitalul ”Sf Maria” din Iaşi

Medicii de la Spitalul de Pediatrie ”Sf Maria” din Iaşi au anunţat că fetiţa de un an şi nouă luni din Huşi care a fost transferată la această unitate medicală după ce a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, a fost externată, la o lună de la producerea incidentului.

Medicul primar din secția de Chirurgie plastică, Sidonia Susanu, a declarat că fetiţa a beneficiat de un tratament implementat pentru prima dată la un pacient ars în 1991, în SUA, iar din 2013 procedura este aplicată şi la Spitalul ”Sf Maria” din Iaşi.

”Practic, toţi pacienţii arşi indiferent de gravitate şi profunzimea arsurii beneficiază în spitalul nostru din 2013 de tratament cu presiune negativă. Acest lucru permite prevenirea desfăşurării bolii arsului, a insuficienţei multiple de organe caracteristice arsului mare, şi reduce foarte mult suprafaţa care trebuie grefată. Permite practic ca arsurile II B să nu fie grefate, astea se transformă în arsuri de gradul III care trebuie grefate. La această fetiţă cu arsuri de 42% la care iniţial, aparent ar fi trebuit grefat peste 30% în a cincea zi de presiune negativă s-a ajuns la o suprafaţă de 6% grefată”, a spus medicul Sidonia Susanu.

Totodată, feţita de 2 ani este si primul caz externat din noua sectie de Chirurgie Plastică care a devenit operaţională.

Purtătorul de cuvânt al unității medicale, Lavinia Ionescu a vorbit despre importanţa acestui departament: „Principalul avantaj al înființării Unității de Arși în Spitalul de Copii Iași este că putem oferi un tratament holistic acestor pacienți. Este o întreagă echipă medicală care manageriază acești copii. Cea mai importantă este strategia terapeutică inițiată de medicul chirurg plastician, al doilea pivot este preîntâmpinarea disfuncțiilor de organ, lucru care se întâmplă prin managementul corect în terapie intensivă alături de colegii noștri pediatri, radiologi și alături de compartimentul de Microbiologie.”

 

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *