Festival de artă, proiecţii de filme şi un flash-mob de dans popular, organizate la sfârşitul săptămânii în municipiul Vaslui

Un festival de artă, un flash-mob de dans popular şi proiecţii de filme se numără printre evenimentele culturale organizate la sfârşitul săptămânii în municipiul reşedinţă, au anunţat reprezentanţii Primăriei Vaslui.

Startul va fi oferit de Interact Club Vaslui, care va organiza a V-a ediţie a festivalului de artă AR(A)TĂ-TE, în Parcul Copou.

“Vor fi organizate ateliere de literatură, teatru, fotografie, pictură, design, muzică, make-up, dezvoltare personală, care se vor desfăşura pe durata întregului weekend, între orele 13.00 şi 21.00. După cum au menţionat organizatorii, prin acest eveniment se doreşte ca toţi participanţii să aibă şansa de a-şi descoperi pasiunea sau de a-şi aprofunda talentul. Vineri, de la ora 21.00, în Parcul Copou, Clubul Interact va organiza o seară de film”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Vaslui, Geanina Tofan.

Vineri, cu ocazia Zilei Universale a Iei, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui va organiza un flash-mob de dans popular. Îmbrăcaţi în costume tradiţionale, participanţii vor dansa în Parcul Copou, după cere se vor deplasa către Piaţa Independenţei şi Centrul Civic al municipiului Vaslui.

Sâmbătă, după o pauză de doi ani cauzată de criza sanitară, Primăria Vaslui readuce pentru iubitorii filmului autohton, Caravana “Zilele Filmului Românesc”, cu proiecţia filmului RMN al regizorului Cristian Mungiu.

“Sâmbătă, la Teatrul de Vară, vasluienii sunt aşteptaţi la o întâlnire cu regizorul Cristian Mungiu, moderată de Gelu Voicu Bichineţ, directorul Bibliotecii Judeţene “Nicolae Milescu Spătarul”, la care va participa şi primarul Vasile Pavăl, alături de alţi invita?i. Discuţiile vor fi interactive, animate şi de prezenţa deja anunţată a voluntarilor Interact şi Simbio. Weekendul se încheie cu o altă seară de film, de data aceasta la propunerea Asociaţiei Simbio Vaslui care îi invită duminică pe toţi cei interesaţi, să vizioneze Mia and the White Lion, de la ora 21.30, în Parcul Copou”, a mai spus Geanina Tofan.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Ziua Națională a României a fost marcată la Vaslui printr-un ceremonial militar și religios

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat cu un ceremonial militar și religios în …

Doi profesori vasluieni recompensați cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler

Președintele României, domnul Klaus Iohannis a semnat luni, 28 noiembrie 2022, decretul nr. 1376 prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *