ActualitateLocal

Fermierii din județul Vaslui au început campania de însămânțări de toamnă

Fermierii din județul Vaslui au început campania de însămânțări de toamnă.

În total, este vorba despre 87 de mii de hectare, ceea ce reprezintă 30% din suprafaţa arabilă din județ, de aproape 292 de mii de hectare.

„În baza informațiilor colectate zilnic de la producătorii agricoli de la nivelul județului, suprafața semănată cu rapița pentru consum este de 13.431 de hectare, reprezentând 90 % din programul stabilit pentru acest an agricol 2022 – 2023. Totodată, subliniez faptul că în perioada următoare va începe acțiunea de însămânțare și pentru celelalte culturi care se însămânțează în toamnă, respectiv culturile de orz, orzoaică critical e și grâu de toamnă”, a declarat directorul Direcției Județene de Agricultură, Gigel Crudu.

În structura culturilor din toamna acestui an, pe primul loc se află grâul, cu 62 de mii de hectare, urmat de rapiţă, orz și orzoaică.

Ȋn ceea ce privește modul de exploatare a terenurilor agricole, cea mai mare suprafaţă este întrebuinţată de către societăţi comerciale, de producătorii agricoli organizaţi în forme simple de asociere și de producătorii agricoli individuali.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button