Sport

Felicitaţi de conducerea LPS Vaslui

handbal_lps1

În acest an, Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui a bifat o nouă performanţă în handbalul juvenil. După titlul naţional câştigat anul trecut la juniori IV, liceul vasluian a urcat pe treapta a treia a podiumului naţional la juniori III. Echipa antrenată de profesorii Laurenţiu Cozma şi Adrian Todireasa a avut parte de evoluţii excelente la turneul final, iar adevărata finală a fost în semifinale, când vasluienii au pierdut în faţa LPS Suceava, scor 25-29.
În finala pentru bronz, LPS Vaslui s-a impus în faţa echipei Olimpic Târgu Mureş cu scorul de 40-37.
Conducerea liceului vasluian nu a rămas indiferentă la performanţa tinerilor handbalişti, pe care i-a felicitat într-un cadru oficial, oferindu-le câte o diplomă de merit.
“Felicitări pentru performanţa obţinută. Ne bucurăm că aţi dus numele liceului pe cele mai înalte culmi. Vă asigurăm că vom fi alături de voi în continuare şi vă dorim să obţineţi noi performanţe pe viitor”, a spus Ionuţ Chiochiu, directorul LPS Vaslui.
Alături de medaliaţii cu bronz s-a aflat şi viceprimarul Dragoş Cazacu, care i-a asigurat că municipalitate susţine în continuare sportul de performanţă: “Vă felicităm pentru performanţa realizată şi pentru imaginea făcută Vasluiului. Vă asigurăm că Primăria şi Consiliul Local vor fi alături de sport şi sportivi”.
LPS Vaslui a fost formată din: Ionuţ Ciuc, Ionuţ Tănasă – Alexandru Brânză, Andrei Simion, Eduard Turcu, Alexandru Creţu, Ştefan Teslariu, Sebastian Grigoraş, Tudor Buguleţ, Vlad Huşanu, Alexandru Cucu, Cătălin Brăescu, Florin Ciurescu, Eduard Radu, Ioan Morăraşu, Răzvan Chiratcu. Antrenori: Laurenţiu Cozma şi Adrian Todireasa.
LPS a avut doi jucători în echipa turneului. Tudor Buguleţ a fost declarat cea mai bună extremă dreapta, iar Cătălin Brăescu – cea mai bună extremă stânga.
Căpitanul echipei, Alexandru Brânză, ţine să le mulţumească antrenorilor pentru încrederea acordată şi susţine că LPS Vaslui şi-a dorit foarte mult să obţină o medalie.
“A fost un turneu foarte bun. Ne-am dorit foarte mult să obţinem o medalie. A fost primul nostru turneu final. Ne-am depăşit pe noi înşine. Mulţumim antrenorilor pentru încredere”, a spus Alex.
Acesta regretă faptul că nu a jucat finala mare, dând în semifinale peste LPS Suceava, adversară pe care nu a învins-o niciodată în acest sezon: “De când eram mici ne-am întâlnit cu ei. Am sperat că îi vom bate la turneul final, am crezut că ne-am obişnuit cu jocul lor şi îi putem contracara. N-a fost să fie. Ne-am fi dorit să ajungem în finala mare, însă ne mulţumim şi cu medalia de bronz”.
La rândul lui, Cătălin Brăescu speră ca anul viitor să joace din nou la turneul final, deşi echipa trece la o categorie de vârstă mai mare.
“A fost foarte frumos la turneul final, mai ales că am luat bronzul. Se putea mai mult. Am dat peste Suceava în semifinale, care este noua campioană naţională. E destul de greu să treci de această echipă. Am avut şansa noastră, puteam să îi învingem. Poate la anul. Important e să trecem de faza grupelor zonale, iar apoi să ne gândim din nou la turneul final”.
Ionuţ Ciuc practică de şase ani handbalul, considerându-l cel mai frumos sport. Chiar dacă nu va urma cursurile LPS, el nu va renunţa la handbal, intenţia sa fiind să ajungă în sportul de performanţă.
“Este visul meu cel mai mare să ajung în Liga Naţională. Pentru asta trebuie multă muncă. Chiar dacă nu voi merge la LPS, voi continua cu handbalul. Este cel mai frumos sport şi nu am de gând să renunţ”, a spus jucătorul.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button