Saturday , 4 February 2023, 04:18

Fără flori la deschiderea noului an școlar!

Inspectorul general şcolar din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, Loredana Roman, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că părinţii ar trebui să se abţină de la a cumpăra flori pentru cadrele didactice în prima zi de şcoală.

‘Nu putem interzice, fiindcă nu există o lege care prevede că trebuie duse flori la şcoală, e doar o recomandare. Recomand părinţilor să nu meargă cu flori la şcoală. Consider că este un an în care vom începe şcoala altfel şi, eventual, ne putem arăta recunoştinţa pentru ceea ce face cadrul didactic pentru noi printr-un zâmbet sau prin oricare alt gest simplu, fără atingere fizică’, a declarat Loredana Roman.

Referitor la festivităţile de deschidere a anului şcolar, şefa ISJ a precizat că a transmis conducerilor unităţilor de învăţământ să nu organizeze astfel de activităţi. Întrebată dacă are cunoştinţă despre faptul că unii primari din judeţ intenţionează să organizeze aceste festivităţi la şcolile din comunele pe care le conduc, Loredana Roman a subliniat că primarii nu au atribuţii în acest sens.

‘Dacă sunt primari care vor să facă asta, fac o confuzie. Primăria, ca instituţie, trebuie să se asigure că şcoala funcţionează în bune condiţii din punct de vedere al clădirii şi al materialelor, pentru că are buget pentru aşa ceva. În momentul în care vorbim de procesul instructiv-educativ, de deschiderea şcolii, acolo directorul este cel care stabileşte ce şi cum. Ne dorim o colaborare bună, dar nu există în toate comunele. (…) Am transmis că nu este momentul să se organizeze festivităţi de deschidere. Am cunoştinţă că la noi în judeţ nu vor fi festivităţi de deschidere’, a menţionat inspectorul general şcolar al ISJ Vaslui.

Loredana Roman a subliniat că şcolile din judeţ sunt pregătite să-şi primească elevii, în toate spaţiile fiind efectuate lucrările de igienizare şi dezinfecţie. De asemenea, în şcoli există măşti de protecţie pentru elevi, cel puţin pentru primele două săptămâni de cursuri.

La nivelul judeţului există, potrivit ISJ, o singură şcoală care nu va putea fi deschisă, dintr-o localitate a comunei Pungeşti, ai căror elevi vor învăţa temporar într-o altă unitate de învăţământ la care vor fi transportaţi cu un microbuz.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un moldovean a cumpărat un permis de conducere fals cu 150 de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit o carte …

Un bărbat beat turtă a încercat să treacă Vama Albița la volanul unei cisterne plină cu peste 25.000 litri de motorină

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au depistat un cetățean …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *