ActualitateLocal

Fantasia, invitată specială în Polonia

fantasia
Fantasia se află în perioada 13-19 septembriee la Poznan (Polonia), unde va participa la un prestigios festival internaţional de cânt coral, “Trillme”, dedicat corurilor feminine, ajuns la cea de a doua ediţie şi organizat sub patronajul Ministerului Culturii din Polonia.
Corala vasluiană se numără printre cele mai reprezentative formaţii de gen din Europa, pe scena festivalului urmând a se afla coruri de prestigiu din Bulgaria şi Polonia.
Fantasia va susţine un concert pe 14 septembrie, în Sala Mare a Centrului Cultural “Zamek” din Poznan, urmând ca a doua zi să aibă programat încă un recital la Liceul “Adam Mickiewicz”. Sâmbătă, 17 septembrie, fetele dirijate de profesorul Vasile Negură vor susţine un alt recital în cadrul galei festivalului, urmând ca la final să cânte alături de celelalte coruri piesa evenimentului “Forrest song”.
În ultima zi, Fantasia va concerta la una din bisericile din Poznan, Festivalul “Trillme” fiind non-concurs.
“Este o onoare să participăm la un asemenea festival, mai ales că vom fi alături de coruri cu cv-uri impresionante. Ne dorim să impresionăm prin repertoriu şi interpretare”, a spus Vasile Negură.
Deplasarea coralei în Slovenia a fost susţinută financiar de părinţi şi Primăria Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button