Facturi comerciale falsificate, depistate în P.T.F. Sculeni


Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni- I.T.P.F. Iaşi împreună cu inspectori vamali au descoperit, ascunse în torpedoul unui microbuz și într-o geantă de voiaj aparținând șoferului unui autocar, 14 facturi comerciale falsificate.

În ziua de 08 iunie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru a intra în ţară, cetățenii români Nicolai L. și Ion D., în vârstă de 52, respectiv 41 de ani, domiciliați pe raza județelor Vaslui și Iași. Cei doi barbati conduceau un microbuz, respectiv un autocar si efectuau curse pe relaţia Republica Moldova – Italia.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unor controale amănunţite asupra celor două mijloace de transport, ocazie cu care, echipele comune de control au descoperit, în torpedoul microbuzului și într-o geantă de voiaj ce aparținea șoferului de autocar, 14 facturi comerciale care aveau aplicate ştampile cu inscripţia TAX FREE.
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea facturilor depistate, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că ştampilele aplicate pe respectivele facturi nu îndeplinesc elementele de siguranţă ale unora autentice.
Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că nu aveau cunoştință că facturile sunt falsificate.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea unui sigiliu, a unei ştampile sau a unui instrument de marcare.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Aproximativ 30.000 de pachete cu țigări de contrabandă ascunse sub pomi fructiferi, descoperite de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi confiscat 29.980 …

De 8 Martie, poliţiştii de frontieră au „amendat” doamnele cu flori

Femeile care au intrat sau ieşit din ţară joi au fost „amendate” cu flori la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *