ActualitateLocal

”Fabricat în Moldova” vine la Vaslui în luna septembrie

Astăzi, la Chișinău, Primăria municipiului Vaslui, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui și Camera de Comerț și Industrie a R.Moldova au semnat un acord cadru de parteneriat.

Grație acestui document va exista un schimb de expoziții și organizare de evenimente economice între Vaslui și Moldova.

Un prim pas va fi făcut în luna septembrie, când la Vaslui va fi adusă expoziția ”Fabricat în Moldova”.

”Documentul semnat astăzi cred că deschide calea unor acțiuni comune în ceea ce privește promovarea firmelor din Moldova către comunitatea noastră și invers. Consider că acest lucru era normal și firesc să-l facem și nu ne rămâne decât să începem o activitatea concretă în această direcție. Ne vom pregăti ca într-o perioadă imediată să realizăm schimburi de expoziții, astfel încât acest document să nu rămână doar scris pe hârtie, ci să aibă rezultate concrete. Sunt convins că antreprenorii din Vaslui vor găsi calea dezvoltării relațiilor în această zonă. Față de R.Moldova, în afară de proiectele, colaborările pe care le avem cu Cahul, Lăpușna, Puricari, și în zona economică am făcut un pas important”, a spus primarul Vasile Pavăl.

Delegația vasluiană a fost prezentă și la Forumul Internațional de Afaceri ”Moldova 2020 – formarea viitoarei cooperări internaționale de afaceri”, în cadrul căruia au fost prezenți peste 250 de agenți economici atât din Republica Moldova, cât şi din străinătate.

Forumul internațional de afaceri a fost organizat cu scopul de a încuraja investițiile și cooperarea comercială dintre antreprenorii din Republica Moldova și comunitatea de afaceri de peste hotare.

Evenimentul s-a finalizat cu o sesiune de întrevederi bilaterale de afaceri menite să dezvolte relaţiile comerciale şi parteneriatele internaţionale.

”Este un moment interesant petrecut în Moldova, în cele două zile. Pe de o parte, a fost expoziția, pe de altă parte vorbim de forumul, care s-a derulat în prezența delegațiilor din Rusia, România, Polonia, Germania, Austria și Turcia, ceea ce conferă o mai mare apreciere acestui eveniment. De remarcat prezența ambasadorului UE și a Comisiei Europene. Dincolo de faptul că se predau niște lecții cu care eu n-aș fi de acord, fiindcă mi se pare că tot suntem ținuți în postura de învățăcei, cred că Moldova și noi avem dreptul să ne prezentăm experiențele pozitive, poveștile de succes și să ni se spună acolo unde avem nevoie de finanțare ce și cum trebuie să facem. Ar trebui să avem curajul și să spunem ce vrem de la moldoveni. Oferta noastră nu e numai o mână întinsă. Este și un răspuns la cererile formulate de-a lungul timpului. Trebuie să înțeleagă că singurii lor prieteni, din același arbore genealogic, sunt românii și România. Trebuie să fim apreciați la aceeași justă valoare, fiindcă prezența noastră aici nu este întâmplătoare. Guvernul României trebuie să sprijine prezența firmelor românești aici mult mai mult, cu investiții clare, să fie cunoscute investițiile românești în această parte a țării”, a declarat Ionel Constantin, președintele CCIA Vaslui.

În perioada 29-30 ianuarie, peste 40 de oameni de afaceri si reprezentanti ai administratiei locale si judetene au făcut parte dintr-o misiune economică, la Chișinău, organizată de CCIA cu prilejul evenimentului ”Fabricat în Moldova”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button