ActualitateLocal

,,Exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren”

Începând cu orele 11.00, s-a desfășurat un exercițiu complex cu tema „Intervenția forțelor specializate pentru limitarea și înlăturea urmărilor unui accident major produs pe DN 2F, localitatea Ivănești”, punerea în aplicare a planului roşu de intervenţie.
Sceneriul exercițiului presupunea ca situație tactică principală producerea unui accident rutier major, între un microbuz pentru transport elevi și un autoturism. În urma impactului au rezultat zece vicitme dintre care două persoana încarcerate în autoturism, iar în microbuz se aflau șase rănite grav și două rănite ușor. Exercițiul a continuat cu încă două situați tactice și anume una care presupunea un incendiu de vegetație care amenința propagarea la pădurea ocolului silvic și a două care simula o situație de urgență cu o persoană rătăcită în pădure.

La exercițiu au participat cu forțe și mijloace în teren, pe lângă forțele specializate ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui:
– UPU SMURD;
– Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui;
– Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui;
– Serviciul de Ambulanțe Județean Vaslui;
– Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui;
– Consiliul local pentru Situații de Urgență Ivănești;
– Unitatea Militară 01776 Huși;
– Ocolul Silvic.

Exercițiul a fost condus de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui, președinte fiind Prefectul Județului iar Vicepreședinte Inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui, dl. Col. Tiberiu Dumintrache.
dsc07973

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button