ActualitateLocal

Episcopul Ignatie îngrijorat de scăderea natalității în județ

În cadrul ședinței anuale a Adunării Eparhiale Huși, PS Ignatie a adus în discuție și faptul că, potrivit statisticilor oficiale, județul Vaslui a înregistrat anul trecut o mare scădere a natalității, clasându-se pe primul loc în țară în privința acestei probleme, provocându-i pe cei prezenți la identificarea unor soluții în acest sens.

Mai cu seamă că un număr însemnat din locuitorii județului Vaslui au ales să plece peste hotare.

De asemenea, Părintele Episcop Ignatie a mulţumit membrilor Adunării Eparhiale pentru sprijinul acordat proiectelor Episcopiei Huşilor, insistând asupra nevoii de a dezvolta cât mai mult activităţile social-filantropice, culturale şi pentru tineret.

Ierarhul Hușilor a subliniat totodată că menirea Bisericii nu este una exclusiv social-caritativă, ci una euharistică, liturgică, din care izvorăsc toate celelalte slujiri.

”Anul ce a trecut a fost un an atipic pentru fiecare dintre noi, din toate punctele de vedere, cu foarte multe provocări. Nu ne-a fost ușor să slujim cu bisericile goale. Prezența credincioșilor nu este de complezență. Suntem un corp comun eclezial – mai ales în rugăciune”, a preciat Episcopul Hușilor.

În contextul în care anul 2021 a fost proclamat de Patriarhia Română drept Anul omagial al pastorației românilor din afara României, în luările de cuvânt, atât Ierarhul Hușilor, cât și membrii laici, s-au aplecat asupra problemei migrației – context, profil, motivații, soluții – cu referire asupra județului Vaslui. 

De asemenea, membrii Consiliului și ai Adunării Eparhiale au reiterat sprijinul lor în ceea ce priveşte dezvoltarea şi intensificarea activităţilor derulate în cadrul Eparhiei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button