ActualitateLocal

Episcopia Hușilor continuă Taberele „Copilărie şi credinţă”

Taberele „Copilărie şi credinţă”, aflate la cea de-a doua ediție în cadrul Episcopiei Hușilor, au continuat și în această săptămână, în perioada 08-12 iulie a.c. desfășurându-se al doilea eveniment din această vară, în localitatea Bogdănița.

La aceste frumoase momente de bucurie au participat 110 copii și tinericu posibilități materiale reduse din satele componente ale parohiei, care au petrecut cinci zile împreună cu animatorii voluntari, participând la ateliere tematice, jocuri și alte momente speciale, prin care au putut descoperi credința ortodoxă.

Bucuria copiilor și tinerilor prezenți la tabără a fost întregită de participarea Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie la activitățile desfășurate în penultima zi a taberei, în seara zilei de joi, 11 iulie. Însoțit de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi și de părintele protopop Vasile Lăiu, Preasfinția Sa a dialogat cu tinerii prezenți, a asistat la focul de tabără și le-a oferit daruri tuturor participanților, printre care și nelipsita surpriză a tortului.

La activitățile din seara zilei de joi a participat și profesoara Gabriela Plăcintă, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, care și-a exprimat bucuria de a fi prezentă la astfel de momente dedicate celor care nu au posibilitatea de a merge la astfel de tabere.

În aceste zile tinerii au luat parte la rugăciunile de dimineață și de seară, iar în cursul zilei de astăzi, tabăra s-a încheiat cu săvârșirea Sfintei Liturghii și cu împărtășirea participanților cu Trupul și Sângele lui Hristos.

Tabăra a fost organizată de Episcopia Hușilor, la inițiativa Părintelui Episcop Ignatie, în parteneriat cu Asociația JoyCamps Romania, Asociația Filantropia Ortodoxă Huși şi Parohia Bogdănița.

Taberele „Copilărie şi credinţă” vor continua în perioada următoare, la finalul acestei luni va avea loc un eveniment similar dedicat tinerilor și copiilor din zona Huși.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button